El Paratge Natural Municipal “La Costera” (amb 49,22 ha. declarat l’any 2005) està situat en el terme municipal de Puçol, en la província de València.

El turó de La Costera constitueix un enclavament vinculat històricament al aprofitament de la naturalesa pels habitants de Puçol. Per al municipi el paratge constitueix un àrea de gran valor, ja que, en un entorn densament poblat i urbanitzat, es tracta d’un reducte natural que ofereix als ciutadans una possibilitat propera per a gaudir d’un paisatge natural.

Aquest territori està custodiat per Acció Ecologista-Agró, amb l’objectiu de conservar i la recuperar la flora i la fauna autòctones d’aquest enclavament en plena Serra Calderona, així com potenciar el seu ús públic mitjançant activitats de voluntariat, un aula natura i fins i tot horts ecològics.

El paratge alberga una vegetació formada per matoll arbustiu, formant un típic garrigar mediterràni acompanyat de pi blanc (P. Halepensis).

Gràcies a Agró, s’han instal·lat diverses caixes niu que compensen l’escassetat de refugis naturals d’aquest monocultiu de pi blanc, on a més s’estan realitzant plantacions de garrofer, alzina, surera i altres arbres endèmics que milloren la qualitat ecològica del paratge (a més de retirar espècies invasores com les paleres). Totes aquestes accions contribuiran, entre altres coses, a reduir l’impacte de la processionària dels pins.

Caixes niu per a xicotets insectívors (totestius, primaveres, colltorts…)

Caixa niu per a rata cellarda.

Caixa niu per a rates penades fisurícoles forestals:

www.lagranjadebitxos.com
lagranjadebitxos@gmail.com

 [:]

0
    0
    La teua cistella
    La cistella esta vaciaTornar a la tenda